Туристите избират Балчик

Туристите избират Балчик

by adminlaguna |03.07.2015

Балчик е един от черноморските градове, които имат свой облик и са успели да го запазят до днес. Независимо дали ще прекарате ден в Двореца и омагьосващата му Ботаническа градина или ще се възползвате от плажовете и възможността за почивка без излишна показност, Балчик си е все така прекрасен. Едва ли е случайно, че румънската кралица Мария избира именно това място за своята резиденция. 

Плажовете на Балчик са малки, но предлагат обичайните удобства от чадъри и шезлонги. Централният плаж е в близост до пристанището на града и тук можете да наемете водни колела или да покарате джет. Плажът “Нов плаж“ освен чадъри и шезлонги, предлага басейн и водна пързалка, а плаж „Двореца” е разположен точно под комплекс „Двореца” и разкрива гледка към него. Ако предпочитате голям плаж, по крайбрежната алея можете бързо да стигнете до

 

 

С любопитство разбираме, че в Балчик има и минерални извори, чиито води са с температура до 31° С. Знаем, че Балчик е и център за много културни мероприятия. Ежегодно в града се провеждат множество фестивали, като „Усмивките на морето”, „Балфест“ и други. На 15 км югозападно от крайморския град се намира село Оброчище. Ако имате възможност посетете местната добре запазена крепост, която датира от времето на Турското робство. Разглеждайки Балчик и околоността оставаме очаровани от този български край. Убеждаваме се, че това красиво от Родината е не само предпочитана туристическа дестинация с много атракции и лазурен морски бряг, но и един от най-древните градове в България – с много исторически и културни забележителности. Обещаваме си отново да се завърнем тук, защото освен впечатлени от многобройните ценни паметници на културата, няма как да не останем в плен и от красивото балчишко крайбрежие!

Share this post:

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.